Home > Personal trainer opleiding

Toegankelijk voor iedereen
Ervaren specialisten
Voor thuis of op werk

Wil je personal trainer worden, dan is het bij SCHOTT&CO in Dreischor mogelijk om hiervoor een opleiding te volgen. Na het afleggen van de opleiding tot Functional Personal Trainer kun je mensen begeleiden bij het sporten. Dat sporten gaat dan op een manier die het lichaam begrijpt: dat verstaan we onder het begrip “functional”. Verder leer je werken op een persoonlijke manier, dus afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de sporter die je begeleidt. Ook leer je zowel individuen als groepen te begeleiden. Je werkt met mensen van allerlei leeftijden, mannen en vrouwen en met zowel beginners als gevorderden. Voor al deze doelgroepen leer je leuke, uitdagende trainingen te organiseren.

Benieuwd naar onze werkwijze?

Bekijk alle workshops of Alle testen!

De inhoud van de personal trainer opleiding in Dreischor

Onze opleiding tot personal trainer is zeer veelzijdig. Je leert veel verschillende dingen in een korte tijd. De opleiding bestaat uit drie modules van zes lesdagen. De totale opleidingsduur is 108 uur, waarna je dus personal trainer kunt worden. De studiebelasting bedraagt 216 tot 288 uur, wat neerkomt op zes tot acht uur per week. Je leert tijdens de studie verschillende begrippen kennen, over de menselijke anatomie, over het afnemen van verschillende testen en uiteraard leer je werken met diverse fitnesstoestellen. Ook leer je iets over de invloed van sporten op stress gerelateerde klachten.

Hoe ziet een lesdag op de personal trainer opleiding eruit?

Een lesdag bestaat meestal uit twee dagdelen. De lessen zijn altijd zeer interactief, omdat wij ervan overtuigd zijn dat je op deze manier het meeste leert. In de ochtend zijn er meestal theorielessen, terwijl er ’s middags meer aandacht is voor de praktijk. De praktijklessen vinden plaats in een goed uitgerust fitnesscentrum of, wanneer het weer het toelaat, in de buitenlucht.

Ook personal trainer worden?

Wil je ook personal trainer worden? Schrijf je dan in voor de opleiding tot Functional Personal Trainer of voor een andere opleiding. Dit doe je eenvoudig door het inschrijfformulier in te vullen of ons een bericht te sturen via het contactformulier. Hier kun je ook terecht om al je vragen te stellen.