Vorming betekent bij ons de regie hervinden rondom je eigen vitaliteit, fitheid en gezondheid.

Wij onderscheiden ons door een unieke integrale visie waar mentale, fysieke en sociale factoren elkaar versterken in gezondheidsbevorderend gedrag.
Dit komt bij elkaar in het door ons ontwikkelde GEMS Training principe: eet, beweeg, sport, train, rust en herstel op een manier die jouw lichaam begrijpt.

GEMS - General Energy Motor System Training:  back to the jewel you were...

Een mens is gemaakt om te bewegen. Bijna 80 procent van ons lichaam bestaat uit een bewegingsapparaat, in onze hersenen zijn de meeste zenuwnetwerken uitbesteed aan bewegen. We hebben geen wortels en staan niet in een bos. We zijn allround bewegers. We kunnen lopen, rennen, fietsen, zwemmen, klimmen, kruipen, klauteren, gooien, werpen noem maar op. Natuurlijk zijn er heel veel dieren die sterker en sneller zijn maar geen is zo’n complete allround atleet als de mens. Dieren doen niet aan sport, ze bewegen om te overleven. Soms kort en intensief, om te vluchten of vechten. Soms langdurig om afstanden te overbruggen wanneer hun omgeving geen voedsel meer voorhanden heeft. Soms sloven ze zich uit in een gevecht of indrukwekkende dans om een potentiële partner te behagen. Ze spelen wat en luieren wanneer het kan... En wat eten dieren dan? Wat precies bij hen past, uit hun eigen omgeving. Wij mensen eten steeds vaker om te vullen, ook het genieten schiet er steeds vaker bij in. Eten volgens het GEMS concept is genieten, met respect voor de natuur en je omgeving, gezond en lekker en op de manier die past bij jouw lichaam.

De moderne mens beweegt te weinig. Brengt het grootste gedeelte van de dag zittend door. Hij wordt zwaarder en zwaarder. Raakt spiermassa kwijt, krijgt hier en daar een vetrolletje erbij. Deze moderne mens gaat naar een sportschool. Waar hij vaak ongeïnspireerd zijn schema afdraait in de hoop zijn mooie natuurlijke lijf weer terug te krijgen. Op een tredmolen, of andere gekunstelde fitnessmachines waarmee hij hoopt gezondheid te bereiken. Dit werkt ‘zo motiverend’ dat overal aan de muur grote beeldschermen hangen om hem af te leiden van het lijden.

Kijk eens terug naar waar je vandaan komt. Waar is je lichaam voor bedoeld, hoe heeft het zich gevormd? Waarom hebben we spieren, hoe werken deze spieren, hoe krijgen zij energie geleverd? Dit is waar GEMS training op gebaseerd is. Terug naar onze roots en basis. Playfully sporten in harmonie met je lijf, in balans met je natuur en met het resultaat waar je al jaren van droomt.
Wil je sneller, verder, harder, gezonder, fitter of strakker worden? Ben je een tobber of een topper of zit je hier ergens tussen in? Dan is GEMS Training ook iets voor jou!

Een mens heeft drie soorten motoren en daaraan gekoppelde spieren (energiesystemen):
  • De Powermotor, voor korte explosies en het leveren van maximale kracht. Dit waren je acute life saving muscles in de natuur.
  • De Melkzuurmotor, net iets minder krachtige spieren dan bij de power motor. Wel iets meer inhoud, de spieren bij deze motor houden het dus iets langer vol. Je voelt ze als je gaat verzuren tijdens het bewegen.
  • De Zuurstofmotor, onze uithoudingsspieren, niet sterk maar wel heel taai. Een dieselmotor waarmee je in principe een marathon kunt lopen
GEMS training: ‘ General Energy Motor System Training’ maakt gebruik van het inzicht hoe ons lichaam eigenlijk werkt, door vele honderdduizenden jaren evolutie heen. Het traint op een prettige wijze de drie verschillende soorten spiervezels en hun motor met optimaal resultaat. En het gunt elke spier zijn broodnodige herstel na belasten om optimaal te kunnen floreren.

Ook centraal binnen GEMS staat het bodyprofile concept. Ieder mens is anders, heeft een andere voorkeur voor sport, reageert anders op stress, kent andere hersteltijden, en reageert verschilled op bijvoorbeeld koolhydraten, vetten en eiwitten. Daarom vanuit GEMS geen standaard dieet, sowieso... NOOIT een dieet. Maar leren verantwoorde keuzes te maken die matchen met jouw profiel. Hierdoor voel je jezelf fitter en blijf je natuurlijk op gewicht.

GEMS training is het eindproduct van heel veel jaren ervaringen opdoen, leren, proberen, experimenteren en uiteindelijk weer bij de basis terecht komen. Coriene Lodder en Carel Schott ontwikkelden het GEMS Training concept. Beiden vanuit een gezamenlijke passie: mensen gezonder maken, de kwaliteit van leven verhogen, vitaliserend en inspirerend bezig zijn.

Coriene Lodder verdiepte zich in voeding, van diëtetiek en evolutionaire gezondheidsleer tot orthomoleculaire therapie. Carel deed vele cursussen en trainingen op het gebied van gezondheid, sport en mentale ondersteuning. Alles is uitgeprobeerd, getest, verbeterd en aangepast. Vele mensen hebben al op deze manier getraind, gegeten en gerust en hersteld. En met resultaat. 
Binnenkort vind je hier alle informatie over GEMS trainers, testmethodieken, adviezen en schema’s.