Inhoud

Wat is een Chinese massage?
In China is het al meer dan 4000 jaar heel gebruikelijk om uw voeten regelmatig te laten masseren. Tijdens de Chinesemassage worden de reflexzones en de meridianen in handen (onderarmen) en voeten (onderbenen) behandeld. Deze zones corresponderen met punten in uw hele lichaam, zoals organen, weefsel en spieren. De massage bevordert de doorbloeding en het lymfesysteem, waardoor afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en blokkades kunnen worden opgeheven. Hierdoor versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Een Chinese massage werkt dus ontspannend, vitaliserend en reinigend.

Welke klachten of wanneer?
Stress
Lichte lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn
Spier- en zenuwpijn
Slapeloosheid
Diabetes

Wat leer je?

Je leert de verschillende technieken die gebruikt worden tijdens Chinese massages. Het is een holistische massagevorm die gecombineerd wordt met specifieke technieken vanuit de acupunctuurpunten, meridianen en reflexzones.


Onze visie op Chinese massages

De traditionele Chinese geneeskunst is oud, Oeroud. Generatie op generatie werd kennis verdiept en doorgegeven. Kennis van het lichaam, over de werking van het lichaam, over energie en ontspanning. En de heilzame werking ervan. Wij geloven dat de reguliere geneeskunde en behandelmethodes in het Westen heel goed aangevuld kunnen worden met de eeuwenoude kennis van de Chinese geneeskunst. Daarom geven wij deze rijke Oosterse kennis graag aan je door.

Belangrijk om te weten
Bent je nog geen 3 maanden zwanger of probeer je zwanger te worden? Dan is het niet verstandig om deel te nemen aan deze cursus. Een aantal technieken kunnen contracties van de baarmoeder veroorzaken.

Programma

De dag begint met de kennismaking en een korte theoretische uitleg van Chinese massage en zijn geschiedenis. Na een uitgebreide demonstratie van de technieken is het de bedoeling om zelf te masseren met één van de mede cursisten. Je leert hoe je een weldadige Chinese voet- en handmassage kunt geven.


Wat neem je mee naar huis?

Bij deze workshop ontvang je een mooie en duidelijke cursusmap waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap wordt beschreven. Na het volgen van deze workshop ben je in staat om zelfstandig een ‘Liefdevolle massage waarbij je hart, handen en ziel zich harmonieus verbinden’ te geven.

KRP punten
Aantal accreditatiepunten: 6 MP (of 3 P++)
Vrije ruimte

Data
2019-2020 datum dag tijd
Chinese voet- en handmassage 2019
KRP 6
16/9  maandag 9.00-14.30 en 
15.00-20.30
Chinese voet- en handmassage 2020
KRP 6
9/3 maandag 9.00-14.30 en 
15.00-20.30


* Een pedicure met alleen DV of alleen RV mogen geen punten behalen met cursussen in de Vrije ruimte
Een pedicure met DV en RV mag maximaal 3 punten behalen in de Vrije ruimte.
Een medisch pedicure mag onbeperkt accreditatiepunten behalen uit de categorie Vrije ruimte.

Tijdens deze workshop werk je op elkaar om het zelf ook te ervaren!
De workshop start vanaf 6 personen. 

 
Kosten
2019-2020 lesgeld lesmaterialen
Chinese voet- en handmassage 200,00 syllabi en olie 47,50

Kijk hier voor de inschrijf- en betaalinstructie. 
Examen
De workshop wordt afgerond met een certificaat.