Eigen Kracht is het programma van de Dopingautoriteit om fitnessbeoefenaars, instructeurs en coaches te ondersteunen bij het behalen van hun persoonlijke sportieve doelen, op een gezonde en effectieve wijze. In Nederland doen ongeveer 3 miljoen mensen aan fitness en daarmee is fitness de populairste sportieve activiteit.


Website

Wie kennis wil maken met Eigen Kracht vindt op de website een ware goudmijn aan informatie, opgebouwd in bijna 20 jaar. Naast de wekelijkse webberichten geschreven door een team van bewegingswetenschappers, krachttrainingsspecialisten en sportvoedingsdiëtisten, vind je complete jaarprogramma’s voor verschillende fitnessdoelen, uitleg over oefeningen, instructievideo’s, informatie over supplementen en doping, en verhalen, foto’s en filmpjes over sporters die op Eigen Kracht een sportief en goedontwikkeld lichaam hebben opgebouwd.


Boek
Naast de website is het Eigen Kracht boek in de loop de jaren een begrip geworden.  Voortgekomen uit een serie boekjes over voeding, training, afslanken, supplementen en doping, werd het geheel geleidelijk aan herschreven tot één basisboek, het Eigen Kracht boek. Per hoofdstuk vind je links naar de website, die je verder helpen je kennis te verdiepen. Vorig jaar verscheen de 3e editie van het boek, dat ook bij opleidingen als CIOS en ROC’s Sport en Bewegen vaak wordt geraadpleegd.


Supplementenwijzer
Het afgelopen decennium is de markt voor sportvoedingsssupplementen enorm gegroeid. In fitness gebruikt meer dan 60% van de sporters supplementen. Het enorme aanbod, van fatburners tot testosteronboosters, van preworkouts tot vochtafdrijvers, maakt het lastig om zin, onzin en risico’s van supplementen te onderscheiden. Dan is een betrouwbare en kritische gids bepaald geen overbodige luxe. De Supplementenwijzer App biedt de fitnesser de helpende hand. Een supplement kan Testobooster X of Fatburner Y heten maar waar het echt om gaat zijn de ingrediënten in een supplement. Precies daarom is ‘ingrediënten checken’ het hart van de supplementenwijzer App. Door te controleren welke informatie er beschikbaar is over de ingrediënten van een bepaald supplement krijg je een beter beeld van het product en kun je een afgewogen keuze maken. De Supplementenwijzer App bevat meer dan 3000 ingrediënten en wordt voortdurend bijgewerkt en uitgebreid en is gratis te downloaden.


Eigen Kracht-dagen
Jaarlijks wordt er in het kader van Eigen Kracht ook een speciale dag gehouden met presentaties en actieve workshops waarmee de fitnessprofessional aan het eind van de dag weer vooruit kan in kennis en kunde.

De handigste manier om kennis te maken met Eigen Kracht is een bezoek aan de website. Voor vragen kun je terecht bij eigenkracht.nl/contact.