Inhoud

Een opleiding Sport en Voeding volgen is om meerdere redenen een goed idee. Wil jij je cliënt een optimale begeleiding bieden in beweeg- en voedingspatronen? Dan is deze cursus iets voor jou. De cursus Sport en Voeding is onderscheidend door de benadering. Het uitgangspunt is werken met het unieke profiel van de individuele persoon of sporter, ofwel het Genetic BodyTyping Profile. Dit unieke profiel leer je te bepalen aan de hand van een valide vragenlijst en indien gewenst een DNA test. Middels dit inzicht weet de gewichtsconsulent of begeleider/coach precies hoe talent, voeding en doel van de sporter aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

De opleiding Sport en Voeding gaat verder

Een tweede uitgangspunt in de cursus Sport en Voeding vormen de Sports Specific Demands. Wat voor vaardigheden en training vraagt de soort sport of het doel dat je cliënt wil bereiken? Door een koppeling te maken tussen het unieke BodyTyping Profile en de Sports Specific Demands kom je tot het meest nauwkeurige advies op maat, per persoon per sport.

In hoeverre 'matcht' mijn cliënt met zijn of haar te bereiken doel en hoe kan ik als begeleider de match optimaliseren met een voeding en trainingsadvies?

Ook op dit soort vragen krijg je antwoord tijdens de cursus Sport en Voeding. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een voorbereidingsfase – wedstrijdfase (indien van toepassing) – herstelfase. Kortom: een gepersonaliseerd voedingsadvies voor de sporter afgestemd op het lichaam, sport en trainingsfasen.

Enkele van de onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding Sport en Voeding

Er wordt onder andere aandacht besteed aan het unieke profiel van de individuele persoon (Genetic BodyTyping Profile). Ook de invloed van omgeving/ leefstijl op unieke profiel (epigenetische relaties en interacties) zijn van invloed op hoe sport en voeding samenhangen. Dit geldt ook voor energiesystemen zoals:

  • Power
  • Lactaat
  • Endurance
  • Fascial tension compression system
  • Brown fat

Voeding, macro- en micronutriënten, afgestemd op doel en profiel

Voeding, macro- en micronutriënten, afgestemd op verschillende fasen in training helpen je cliënt naar een optimale match met voeding en training. Hierbij spelen verschillende hormonale interacties een rol:

  • Insuline
  • Testosteron
  • Oestrogeen
  • Cortisol
  • Groeihormoon

Hierbij speelt een juist supplementenadvies en een goede voeding bij verschillende blessurefasen een rol.

Schrijf je in voor de cursus Sport en Voeding

De cursusduur van de opleiding Sport en voeding is 4 dagen. De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht. Bij voldoende beoordeling en 80 % aanwezigheid ontvangt de cursist een diploma van SCHOTT & CO. Heb je interesse in de opleiding Sport en Voeding, of een van de andere opleidingenworkshops of trainingen? Neem contact met ons op via het contactformulier. Of vul direct een inschrijfformulier in.

Data
2019-2020 plaats data dag tijd
Sport en Voeding  n.t.b.      
 
Kosten
2019-2020 inschrijfgeld lesgeld termijnen lesmaterialen
Sport en Voeding 25,00 425,00 2x inclusief*

* uitgebreid cursusmateriaal, diploma, diverse PDF's en extra's

klik hier voor de inschrijf- en betaalinstructies