Inhoud

Met een epigentica opleiding kun je mensen helpen gezonder en gelukkiger te worden. Want gezondheid en kwaliteit van leven staan bij iedereen hoog op het verlanglijstje. Veel van de gezondheid- en leefstijladviezen die je als coach of therapeut geeft zijn gebaseerd op waarnemingen bij grote groepen mensen. Zou het niet ideaal zijn om te coachen en adviseren vanuit het unieke genetische profiel van een cliënt? 

Ontdek de kracht van genetisch onderzoek
Tegenwoordig kun je bij het behandelen van een patiënt heel goed uitgaan van het genetische profiel van een cliënt. Dit komt doordat steeds meer mensen zich interesseren voor epigenetica en hier een opleiding voor volgen. De laatste jaren heeft genetisch onderzoek een enorme vlucht genomen. Wekelijks verschijnen wereldwijd honderden onderzoeken die het verband aantonen tussen potentiële gezondheidsbedreigingen vanuit leefstijl, milieu, medicatie, voeding, sport, bewegen en stress. Vervolgens wordt onderzocht hoe dan de gezondheid vanuit de leefstijl te optimaliseren. Door het volgen van onze nieuwe epigenetica opleiding kun je leren hoe de stap te maken van een genetische analyse naar een persoonlijk geoptimaliseerd leefstijlplan. SCHOTT & CO is daartoe de samenwerking aangegaan met een van de best gekwalificeerde genetische testbedrijven in Europa. 

Gedegen onderzoek met een simpele test
Een simpele test (het afnemen van wangslijmvlies) geeft wetenschappelijk inzicht in wat genen vertellen over de eigen gezondheid. Iemands persoonlijke DNA profiel wordt daarin geanalyseerd. Er wordt gekeken naar aandoeningen die vanuit leefstijl goed te beïnvloeden en voorkomen zijn. Op basis daarvan krijgen consumenten advies op maat om hun leefstijl te optimaliseren. Onderzoek laat zien dat wie leeft volgens zijn eigen genetische profiel een hogere kwaliteit van leven gaat ervaren. Ook blijkt een duidelijke afname van de medische consumptie. De analyses tezamen geven wetenschappelijk onderbouwd gezondheidsadvies op het gebied van leefstijl gerelateerde aandoeningen en eigenschappen als onder andere: hart -en vaatziekten, hoge bloeddruk en trombose. Om deze aandoeningen te voorkomen, leer je je cliënten te voorzien van optimaal sport en bewegingsadvies. Voor jezelf krijg je een persoonlijke totale gezondheidsanalyse ter waarde van € 799,-. Deze is inbegrepen in de opleiding.

Waarom een opleiding epigenetica?

Deze opleiding biedt je tools om basis van een genetisch profiel cliënten gepersonaliseerd te kunnen begeleiden. De analyse is bedoeld voor iedereen die nu en in de toekomst zo gezond mogelijk wil leven. Als coach of therapeut vergroot je jouw behandelmogelijkheden. Ook biedt dit product een aantrekkelijk verdienmodel zonder investering.


Voor wie is deze opleiding interessant? 
Voor elke vitaalcoach, lifecoach, leefstijlcoach of anderszins deskundige werkzaam in of rondom de (preventieve) gezondheidszorg is een opleiding epigenetica aan te raden. Dit kan een prachtige en waardevolle aanvulling betekenen op je huidige dienstenpakket!

De inhoud van de opleiding

De epigenetica opleiding heeft een programma van drie dagen. Tijdens deze dagen leer je de kennis en vaardigheden in rapporten te begrijpen en te lezen. Ook leer je deze te vertalen naar de praktijk in een gericht advies. De volgende zaken komen aan bod:

  • Dag 1: Evolutie - Genetica – Epigenetica - Sensors 
  • Dag 2: Interpretatie rapport 
  • Dag 3: Advies op maat: vitaliteit en gezondheid - gewichtsbeheersing - allergie - sport en prestatie - preventie leefstijl gerelateerde aandoeningen

Wil je je inschrijven voor deze opleiding of voor een van onze andere trainingen, cursussen of workshops? Schrijf je in via ons inschrijfformulier of neem contact met ons op via het contactformulier.

Data
2019/2020  plaats data dag  tijd 
Genetic Lifestyle Coach 3 dagen   n.t.b.    
 
Kosten
 2019/2020 inschrijfgeld lesgeld materiaal
Genetic Lifestyle Coach 3 dagen 25,00 1495,00 inclusief DNA test en Gezondheidsanalyse*

*Totale persoonlijke gezondheidsanalyse inbegrepen.
Klik hier voor de inschrijf- en  betaalinstructies