Workshop GEMS bodytypecoach

Leer cliënten effectief begeleiden op basis van hun body type.

Workshop GEMS BodyTypeCoach

Workshop GEMS bodytypecoach

Leer cliënten effectief begeleiden op basis van hun body type.

Workshop GEMS BodyTypeCoach

Toegankelijk voor iedereen

Voor particulier, student of zakelijk

Ook in overleg maatwerk mogelijk

3-daagse workshop

eeVeel diëten en sport- en beweegprogramma’s baseren zich op “de gemiddelde mens”. Maar bestaat deze gemiddelde mens eigenlijk wel? Het voornaamste verschil tussen mensen zit in de genetische constitutie en de opbouw van hun spiersysteem en de balans in hun hormonale systeem. En dit leidt tot behoorlijke verschillen in reacties op training, voeding, slaap en herstel. Wil je iemand begeleiden in het effectief en blijvend veranderen van de leefstijl dan bereik je meer resultaat wanneer je rekening houdt met iemands unieke constitutie en de hormonale balans. Kortom: met het GEMS BodyType ©.

De GEMS BodyType methode © is ontwikkeld door Coriene Lodder en Carel Schott. De combinatie van verschillende wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring in het begeleiden en trainen van vele mensen en opleiden van honderden coaches hebben geleid tot een steeds verdere verfijning van deze methode. GEMS staat daarbij voor Genetic Energy Motor System training, onze vijf genetisch bepaalde energiesystemen. Met het ‘BodyType’ bedoelen we vooral de bouw en het unieke spiersysteem van een individu.

We zijn genetisch nog nagenoeg identiek aan onze verre voorouders uit de Paleotijd. Terwijl onze leefomgeving, de soort stress die we ervaren, de manier waarop we bewegen, ons slaappatroon en vooral onze voeding radicaal veranderd zijn. Er lijkt sprake te zijn van een evolutionaire mismatch.

Daarbij leer je werken met het herstellen van de balans van onze drie belangrijkste basishormonen. Insuline wat zorgt voor onze vetopbouw en reacties op koolhydraten, melatonine wat de regent is van een deel van onze slaap en herstelreacties, en, cortisol wat onder andere onze weerbaarheid tegen stress.

Middels diverse digitale vragenlijsten leer je wat het BodyType van je cliënt is, hoe het staat met de hormonale balans, de kwaliteit van de slaap en mate van stress.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

– Body Typing, iemands unieke constitutie

– Katabole – anabole balans

– Werking van onder andere cortisol, insuline, leptine

– Receptor gevoeligheid

– Optimale werking mitochondriën

– Onze vijf energiesystemen waaronder ook het fasciale systeem

– Voeding op maat

– Slaap op maat

– Training op maat

– Intermittent fasting, wanneer wel wanneer niet?

– Koude interventies

– Slaap, rust en herstel

– Stress en stressreductie

– Stressmeting met de omegawave

– Diverse vragenlijsten, trainingen, recepten en op maat gesneden programma’s

Kom tot realistische en haalbare doelen op basis van iemands genetische profiel. Bereik meer en sneller effect op basis van evolutionaire inzichten. We zijn allemaal anders. Leer daarom hoe je als coach elke cliënt nog meer op maat kunt gaan bedienen.

Na het gevolgd hebben van deze workshop krijg je het diploma GEMS BodyType Coach © en ben je onderscheidend in het werkveld van Leefstijl en Vitaliteit door het kunnen aanbieden van programma’s op maat.

Onze workshops kunnen wij op aanvraag verzorgen.

425,00

Data

ZiPPERZ Business Center Rotterdam

Lesdag: Woensdag 10.00 – 16.30 uur

Lesdata:

Les 1: 05 – 10 – 2022

Les 2: 19 – 10 – 2022

Les 3: 09 – 11 – 2022

 

 

 

 

 

 

 

Wissen

Heb je een vraag?

Heb je vragen of kom je graag met ons in contact? Dat kan op verschillende manieren. Vul het contact formulier in of gebruik een van de opties hieronder.

Mail ons op info@schottenco.nl
Stel je vraag via Whatsapp

2 + 9 =

X