Fascia therapie is een innovatieve biofeedback therapie

Als opleider streven wij continu naar vernieuwing op basis van recente inzichten in de wereld van gezondheidspreventie en biofeedback therapie. Met trots presenteren wij een bijzondere nieuwe biofeedback opleiding: Neuro-Fascia Therapie.  Gezondheidsprofessionals Nancy de Vos en Carel Schott hebben samen met een aantal andere deskundigen hun kennis, ervaring en inzichten gebundeld in een revolutionaire behandelvorm. Neuro-Fascia Therapie is een blessure-, pijn- én functieherstel behandeling 2.0! 

Wat is biofeedback therapie eigenlijk?

Moderne inzichten uit de fasciale anatomie, neurofysiologie en neuropsychologie vinden elkaar in deze onderscheidende benaderingswijze, die wordt aangevuld met de biofeedback gestuurde methodiek met de Physiokey. Blessures en pijnklachten kunnen hun oorsprong vinden in een disbalans in ons autonome zenuwstelsel en het fasciale systeem. De huidige inzichten in de anatomie en fysiologie laten een ander licht schijnen op het ontstaan en de instandhouding van verschillende klachten. Wij koppelen het neuro-fasciale systeem aan zowel fysieke, mentale en emotionele informatiedoorgifte. Het systeem past ook goed binnen de energetische en reflexzone zienswijze. De tendens binnen onderzoek en behandelen richt zich steeds meer op dit sensorische systeem. Bij veel pijnklachten en blessures kan er iets kapot zijn, maar vaker is er sprake van een verstoorde informatiedoorgifte. Soms zelfs op meerdere breinniveaus waardoor chronische problemen ontstaan en in stand gehouden kunnen worden.

Data en locaties

Wordt aangeboden na september 2021. Data en locatie volgen nog.

1.245,00

Toegankelijk voor iedereen

Voor particulier, student of zakelijk

Ook in overleg maatwerk mogelijk

De helende werking van de Physiokey

De verstoorde informatiedoorgifte is goed te herstellen door middel van behandelingen met de Physiokey, een medisch instrument dat gezondheidsprofessionals een unieke interactie met het autonome zenuwstelsel biedt. In combinatie met manuele releases van vastzittende spiersystemen en activering van verzwakte spiersystemen, zijn de effecten veelal goed en soms zelfs spectaculair te noemen.

Wat leer je tijdens onze biofeedback opleiding?

In deze opleiding van tien dagen leer je hoe je komt tot een optimale behandelstrategie bij tal van blessures en pijnklachten. Door gespreksvoering, testmethodieken, manuele technieken, meting en behandeling met de Physiokey, verbreed en verdiep je jouw behandelrepertoire op basis van hightech ontwikkelingen en verbeterde bestaande manuele interventies. De verschillende onderdelen in de opleiding bieden zogeheten ‘sleutels’ naar de ‘master key’: het zenuwstelsel. Met de Physiokey bio neurofeedback, aangevuld met verschillende myofasciale en bindweefsel releases, herstel je als professioneel behandelaar de sensorische informatieflow. Dit zorgt ervoor dat het zenuwstelsel zowel adaptief als dynamisch op prikkeling reageert en zijn eigen balans hervindt.
Na voltooiing van deze cursus heb je als behandelaar een vooruitstrevend en onderscheidend instrumentarium tot je beschikking met grote positieve impact.

De inhoud van onze biofeedback opleiding

Wanneer je onze biofeedback opleiding gaat volgen, specialiseer je je in verschillende onderwerpen die te maken hebben met biofeedback. Een greep uit de onderwerpen:

 • Anatomie en fysiologie van het fasciale systeem
 • Het basis bio regulatie systeem
 • Biofeedback loops
 • Autonome zenuwstelsel
 • Vegetatieve innervaties
 • Meerdimensionaal belasting – belastbaarheidsmodel en klachten
 • De rol van stress
 • Stress en disbalans: neuraal en hormonaal
 • Het werkingsmechanisme van de Physiokey
 • Emoties en het fasciale systeem
 • Anamnese en afbakening
 • Verschillende onderzoekstechnieken en testen:
 • Verschillende therapeutische interventies:
 • Opstellen van een therapieplan
 • Indicaties en contra-indicaties

Voor wie is onze biofeedback opleiding?

De biofeedback opleiding is perfect voor professionele behandelaars die de impact en diepgang in hun therapie willen vergroten, zonder hierbij zichzelf of hun lichaam zwaarder te belasten. Ook is deze opleiding voor behandelaars die resultaatgericht zijn en aan de slag willen met de nieuwste inzichten van het neurofasciale huid- en spiersysteem. Ben jij ook zo’n professionele behandelaar die toe is aan vernieuwing? Schrijf je in voor onze biofeedback opleiding via ons inschrijfformulier. Heb je nog vragen? Stel ze via ons contactformulier.

Ook interessant voor u?


Opleiding Gewichtsconsulent / VoedingsCoach

Aantal lessen: 16 (inclusief examen)
Locaties: Rotterdam
Prijs: € 1910,-

Opleiding Functional Personal Trainer

Aantal lessen: 15 (inclusief examen)
Locaties: Asperen
Prijs: € 2065,-

Opleiding LifeCoach *NOBCO

Aantal lessen: 19 (inclusief examen)
Locaties: Rotterdam                     Prijs: € 2995,-

Opleiding LeefstijlCoach

Aantal lessen: 24 (inclusief examen)
Locaties: Nieuwegein
Prijs: € 4090,-

X