Inhoud
Verhoog je vitaliteit en gezondheid door leefstijlinzicht en stressreductie
We worden steeds ouder maar neemt onze kwaliteit van leven daarmee ook toe? Onlangs was het nog in het nieuws, veel ziekten zijn grotendeels te voorkomen met leefstijlmaatregelen (TNO 2018). Denk aan hart en vaatziekten, macula-degeneratie, een aandoening die leidt tot een vorm van blindheid op latere leeftijd, en zelfs verschillende vormen van kanker of een ziekte als diabetes type II. Wat we nu weten is dat inzicht in ons genetisch profiel en de mate van stress sterk bepalend zijn voor het wel of niet ontwikkelen van veel leefstijl gerelateerde aandoeningen.

Je kunt een positieve sprong in gezondheid en vitaliteit maken door inzicht in je eigen genetisch profiel en mate van stressbeleving, kwaliteit van slaap en de balans in rust en herstel. SCHOTT & CO werkt samen met twee vooraanstaand laboratoria op gebied van genetica en stressfysiologie die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.
Wil jij meer gezondheid en vitaliteit ervaren en je leefstijl verder optimaliseren, dan kun je jezelf laten testen door middel van moderne technische technieken. Wij van SCHOTT & CO kunnen je daarin begeleiden en een stukje coaching faciliteren. We gebruiken diverse genetische tests en daarnaast ook testmethoden die de mate van stress en herstel meten.

Genetic LifeStyle Tests
Door het simpelweg afstaan van wat wangslijmvlies kan een profiel worden opgesteld van het risico op het ontwikkelen van bepaalde leefstijlgerelateerde aandoeningen. Maar wat wellicht nog veel belangrijker is, hoe de kans op het ontwikkelen van deze aandoeningen te verminderen, vertragen of zelfs helemaal teniet te doen. Je ontvangt een uitgebreid testrapport met risicoprofiel en evidence based leefstijladviezen. Aandoeningen waarop onder andere getest wordt zijn:
 • dementie
 • hart en vaatziekten
 • hoge bloeddruk
 • diabetes type II
 • bepaalde vormen van kanker
 • macula degeneratie
 • glaucoom
 • artrose
 • ontstekingsgevoeligheid
 • voedselallergie en intoleranties
 • ontwikkelen van overgewicht
 • gevoeligheid voor medicatie
Er zijn diverse variaties mogelijk om te laten testen, de drie meest gebruikte zijn de onderstaande.
Op aanvraag kan ook in andere tests worden voorzien.
Elke test is inclusief een uitgebreid rapport hard copy (ook verkrijgbaar in persoonlijke digitale omgeving) en uitgebreide telefonische uitleg.

Genetische gezondheid- en vitaliteitanalyse: optimaal inzicht in eigen gezondheid en vitaliteit. 
Sportanalyse: bepaal je sporttalent en blessurerisico op basis van je genen 
Beauty en huid: graceful aging en een mooie gezonde huid.

Aan de hand van je rapport is het ook mogelijk om een of meerdere coachingsessies op afstand te plannen ter ondersteuning van inzicht en het leren implementeren van nieuw gezondheidsbevordend gedrag. 

BioCoherence LifeStyle stresstest
Naast dit genetisch profiel is het ook mogelijk om jezelf te testen op de mate van stress en herstel.  
Een disbalans tussen de mate van stress en herstel vormt de opmaat naar veel klachten en uiteindelijk ook ziekten. Zelfs hardnekkige vormen van overgewicht kunnen in stand gehouden worden door een teveel aan stress. De balans tussen rust en herstel en de kwaliteit van slaap en van sport en bewegen kan tegenwoordig goed gemeten worden. Deze meting is evidence based en vele malen nauwkeuriger dan wat je meet via diverse wearables in de vorm van fitbits of devices op je smartphone.
Bij de biocoherence meting draag je 96 uur een kleine sensor op de borst en houd je een activiteiten dagboek bij. Je krijgt daarna een uitgebreid visueel inzichtelijk rapport over de mate van belasting, belastbaarheid, rust en herstel en de activiteit van dat moment. Een zeer waardevolle test die de opmaat vormt om te komen tot gedragsverandering die leidt tot meer gezondheid en vitaliteit. Moderne techniek gebaseerd op de fysiologie van stress en herstelprocessen vergroot je inzicht in de effecten van je eigen leefstijl en gedrag.

Aan de hand van het rapport is het ook mogelijk om een of meerdere coachingsessies te plannen op afstand ter ondersteuning van inzicht en het leren implementeren van nieuw gezondheidsbevordend gedrag.  

Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak of extra informatie
kosten
 Soort TEST  Prijs Optioneel: coaching
 Genetische gezondheid- en vitaliteitanalyse  799,00 85,00 per sessie
 Sportanalyse  249,00 85,00 per sessie
 Beauty en huid  295,00 85,00 per sessie
 BioCoherence LifeStyle stresstest  225,00 85,00 per sessie

Kosten inclusief meting, rapport, telefonische uitleg en diverse PDF documenten met optimale leefstijladviezen.